De Wit Bunkering, Unifly, Nallian, P&O Ferries en sloop portaalkraan

Kort, Varia
Julie Desmet
20220504 De Wit Bunkering medewerkers
Medewerkers van De Wit Bunkering vieren 75-jarige bestaan van het bedrijf © De Wit Bunkering

De Wit Bunkering viert zijn 75-jarige bestaan, Unifly haalt 10 miljoen euro op bij Terra Drone en JOIN, de luchthaven van Oostende-Brugge rust zijn vrachthub uit met Cargo Cloud en de ropax ‘Spirit of Kent’ faalt opnieuw in de veiligheidsinspectie.

HAVENKRAAN – 

Zaterdag 7 mei rond 15.00 uur wordt in Zeebrugge portaalkraan nummer zes van de Westerhoofdterminal gesloopt. Bij vorige sloopwerken met dynamiet lokte het spektakel heel wat kijklustigen naar de promenade op het einde van de Graaf Jansdijk. Gedurende een uur wordt elke passage van scheepvaart nabij het Westerhoofd verboden. Op kaai 205 staan twee versleten portaalkranen die in mei gesloopt worden. (RJ)

DE WIT – 

De Wit Bunkering vierde afgelopen weekend zijn 75-jarige bestaan. Daarmee is het Antwerpse familiebedrijf het oudste bunkerbedrijf in België. De verjaardag van De Wit Bunkering viel ook samen met de 25ste verjaardag van het zusterbedrijf BTB. Alle medewerkers werden daarom bedankt met een groot (nautisch getint) feest (zie foto). In september 2022 wordt er een boek uitgegeven over de 75 jarige-bedrijfsgeschiedenis van De Wit. (JD)

UNIFLY – 

Het Antwerpse droneplatform Unifly haalt 10 miljoen euro op bij het Japanse Terra Drone en JOIN (Japan Overseas Infrastructure Investment Corporation for Transport & Urban Development). Deze investering zal gebruikt worden om de ontwikkeling van de software verder te zetten en om Unifly zijn positie als betrouwbaarste en duurzaamste UTM (Unmanned Traffic Management) technologiepartner te verstevigen en wereldwijd uit te bouwen. De haven van Antwerpen ontwikkelde en lanceerde samen met Unifly een UTM-platform om aanvragen voor dronevluchten door operatoren te digitaliseren, professionaliseren en automatiseren. (BM)

OOSTENDE –

De internationale luchthaven van Oostende-Brugge rust zijn vrachthub uit met de door Nallian aangedreven Cargo Cloud. De gedigitaliseerde aanpak moet processen zoals het ophalen en afleveren van vracht en de inspectie van bederfelijke goederen stroomlijnen. Tegelijkertijd biedt het de luchthavenexploitant bruikbare inzichten in zijn end-to-endvrachtstromen. De drijfveer van de luchthaven om Cargo Cloud te gebruiken is niet congestie, maar het verhogen van de operationele efficiëntie en zichtbaarheid, het verbeteren van de klantenservice en de voorbereiding op groei. (MDV)

P&O FERRIES – 

De ropax ‘Spirit of Kent’ faalde voor de derde keer in de veiligheidsinspectie van de Britse kustwacht. Het schip ligt in Dover vast sinds P&O Ferries op 17 maart al zijn Britse zeevarenden ontsloeg en door goedkopere buitenlandse bemanningen verving. Van zijn drie schepen op de route Dover-Calais mocht de rederij er nog maar één opnieuw in de vaart brengen. De ‘Spirit of Britain’ vaart al een week opnieuw met vracht en mocht dinsdag voor het eerst weer passagiers meenemen. (RJ)