37.000 euro aan boetes bij controle professioneel vervoer

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Grootschalige controle in Dendermonde
Grootschalige controle in Dendermonde © Politie Dendermonde

In Dendermonde heeft de lokale politie in samenwerking met verschillende diensten donderdag een grote controleactie gehouden rond professioneel transport. In totaal werd 37.000 euro aan onmiddellijke en achterstallige boetes geïnd.

De actie vond tussen 9.00 en 13.00 uur plaats op de parking van een bedrijf aan de straat Hoogveld in Dendermonde. Er namen 46 agenten en inspecteurs deel aan de controle. Het ging onder meer om personeel van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid, OVAM, RSZ, RVA en TSW (Toezicht Sociale Wetten) en de Vlaamse Belastingdienst.

Zwartwerk

In totaal werden 156 voertuigen gecontroleerd. “Door de verschillende diensten werd 37.022,45 euro aan onmiddellijke inningen en achterstallen ter plaatse geïnd”, zegt Feys. “De douane stelde 2 pv’s op voor het gebruik van rode mazout, en OVAM en de federale politie registreerden drie inbreuken rond afvalstoffen.” Bij RSZ/RVA/TSW ging het om 11 inbreuken wegens zwartwerk.

Op elk moment

De controleactie trachtte de verkeersveiligheid te bevorderen en fraude binnen het professioneel vervoer op te sporen, zegt de lokale politie. “De actie bracht verschillende specialisten samen en toonde hoe de verschillende controle- en inspectiediensten nauw samenwerken met de geïntegreerde politie. De vorige actie van die grootorde dateerde al van vijf jaar terug”, zegt korpschef Patrick Feys van de lokale politie Dendermonde. “We willen daarnaast aantonen dat we op elk moment van de dag kunnen controleren al dan niet in samenwerking met andere diensten.”

Yannick De Spiegeleir