Meer dan 23.000 euro aan boetes bij controle wegvervoer in Leuven

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Controle wegvervoer
Controle wegvervoer © Yannick De Spiegeleir

In samenwerking met andere orde- en controlediensten organiseerde de Leuvense politie op donderdag 11 mei een controle op het zwaar vervoer. 29 vrachtwagens werden aan de kant gezet. Er werd voor meer dan 23.000 euro aan boetes uitgeschreven.

Meerdere vrachtwagens bleken te zwaar geladen en de bestuurders moesten een deel van de lading overladen op een ander voertuig. Bij verschillende voertuigen werden technische gebreken vastgesteld, zoals versleten banden of defecte lichten.
Eén vrachtwagenbestuurder werd betrapt met de gsm in de hand, de bestuurder van een uitzonderlijk transport hield zich niet aan de voorwaarden vermeld in de vergunning en er werden enkele inbreuken vastgesteld op de rij- en rusttijden. Twee afvaltransporten tot slot beschikten niet over de nodige documenten.

Er werd door alle controlediensten samen voor een bedrag van 23.168 euro aan boetes uitgeschreven.