Dode en drie zwaargewonden bij ongeval Scheldelaan

Nieuws, Transport
Michiel Leen
Ambulanciers brengen slachtoffer ongeval weg (archiefbeeld)
Ambulanciers brengen slachtoffer ongeval weg (archiefbeeld) © Belga Image Dirk Waem

Een zwaar verkeersongeval in de haven van Antwerpen heeft vanochtend een dodelijk slachtoffer geëist. Het bestelbusje waarin het slachtoffer samen met drie andere personen zat, botste om onduidelijke redenen op een vrachtwagen ter hoogte van BASF.

Het ongeval vond vanochtend plaats rond 6.30 uur. Een bestelwagen met vier inzittenden en een vrachtwagen uit de tegenoverliggende richting botsten om onbekende reden op elkaar. De bestelwagen kwam op zijn zijkant in de berm terecht. De tol is zwaar: een inzittende van de bestelwagen kwam om het leven. Volgens de federale politie gaat het om een 34-jarige man van Poolse origine. Drie andere inzittenden van het voertuig raakten zwaar gewond. 

Omdat de feiten zich afspeelden vlak bij de Antwerpse site van BASF, was de bedrijfsbrandweer van het chemieconcern als eerste ter plaatse. “Dergelijke interventies zijn geen uitzondering”, zegt woordvoerder Fanny Heyndrickx. “De brandweer van Antwerpen arriveerde niet veel later, de samenwerking is goed verlopen. Bij het ongeval zelf waren geen BASF-medewerkers betrokken.” 

De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. De afdeling fotogrammetrie (voor interpretatie van beelden en opmetingen) van de federale politie kwam ter plaatse en de Scheldelaan was een tijdlang afgezet. Omstreeks 11.00 uur was de weg weer vrijgegeven. 

Michiel Leen