International Car Operators koopt zwaarlastkraan op groene windenergie

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Mobiele zwaarlastkraan Liebherr LMH550
Mobiele zwaarlastkraan Liebherr LMH550 © ICO

International Car Operators bestelde bij de Duitse constructeur Liebherr een mobiele kraan met 154 ton hijsvermogen. Opmerkelijk is dat de machine zal werken op groene elektriciteit van het eigen windturbinepark op de terminal.

Stukgoedbehandelaar International Car Operators (ICO) bestelde een Liebherr LHM550. Deze mobiele zwaarlastkraan wordt in het vierde kwartaal in Zeebrugge geleverd. Het gaat om een elektrische machine die zal aangedreven worden met energie van het eigen ICO Windpark op de terminal langs het Zuidelijk Kanaaldok.

De kraan heeft een hijscapaciteit van 154 ton met een bereik van 18 meter. “Ideaal voor het behandelen van zware industriële stukken, maar ook voor alle andere pakketten, stukgoed en containers”, meldt ICO. “Deze unieke machine versterkt onze positie in de markt van conventionele zware breakbulk en projectgoederen. Tegelijk bieden we hiermee een antwoord op de nieuwe trend dat roro-operatoren steeds meer zware lasten vervoeren.”

Roel Jacobus