Allereerste lng-bunkering in Antwerpse haven

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De chemicaliëntanker Ramelia, die sinds september 2019 voor de Zweedse Gothia Alliance (behandeld door Vopak Agencies) vaart, werd dinsdagochtend gebunkerd ter hoogte van Kaai 512 aan de steiger van SEA-Tank Terminal in het Kanaaldok. De lng-brandstof werd aan het schip geleverd door het lng-bunkerschip ‘FlexFueler 001’ van het Nederlandse Titan LNG. Dat bedrijf heeft sinds 2019 een vergunning van Port of Antwerp om lng in de Antwerpse haven te leveren. Titan LNG is marktleider in het bunkeren van lng naar kleine en grote schepen die op lng varen. Het bedrijf levert al jaren aan schepen die lng willen gebruiken als brandstof via trucks en sinds 2019 ook per bunkerschip. Later dit jaar wordt de ‘FlexFueler 002’ gedoopt. Die zal de scheepvaart in heel het Antwerpse havengebied bevoorraden met lng, met als vaste uitvalsbasis Kaai 526.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.