Werner Cooreman volgt Ronny Detienne op als CEO van Brabo

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Voorzitter Peter Verstuyft is opgetogen met de nieuwe CEO. “We hebben iemand nodig die binnen onze heel specifieke context kan functioneren. Brabo wordt bestuurd door enkele Antwerpse maritieme verenigingen en een vertegenwoordiging van het personeel. Onze medewerkers vormen 45% van het eigenaarschap. Dat is een interessante en uitdagende constructie waar een CEO nodig is met sterke sociale vaardigheden en het profiel van een peoplemanager. Die hebben we in de persoon van Werner Cooreman gevonden.”

Katoen Natie

De nieuwe algemeen directeur van Brabo is nu nog aan de slag als managing director en bestuurslid van Katoen Natie Tank Operations nv. Dat bedrijf heeft naast een thuisbasis in Antwerpen ook vestigingen in Houston en Singapore. “Werner Cooreman zal in de beste verstandhouding met zijn huidige werkgever vertrekken”, beklemtoont Peter Verstuyft. “Daarom kunnen we nu nog geen exacte datum voor zijn effectieve aantreden meedelen. Die zal afhangen van de manier waarop zijn opvolging daar wordt ingevuld.”

Detienne

Die onduidelijkheid stort het bootmannen- en dokloodsenbedrijf niet in een stuurloze periode. Ronny Detienne blijft tot zolang aan het roer. “Ronny is na zijn 65 al aangebleven om de vernieuwing van de concessie in goede banen te leiden”, klinkt het lovend bij de voorzitter. “Hij zal ook nu verder aan boord blijven. Hoe we de overdracht organiseren, bekijken we als de timing duidelijk is.”

Unaniem

De zoektocht naar de opvolging voor Ronny Detienne begon al in maart. “Die procedure is al in maart begonnen”, bevestigt Peter Verstuyft. “Dat we later eindigen dan verwacht, heeft alleen te maken met de twee vakantiemaanden waardoor mensen moeilijker beschikbaar waren. Als je die twee maanden niet meetelt, is de procedure verlopen zoals gepland. Werner Cooreman is unaniem voorgedragen door de interne benoemingscommissie die voor de aanstelling binnen onze raad van bestuur werd opgericht. Onder begeleiding van Danny Vanhaecht van Spencer Stuart hebben zij met mogelijke kandidaten gesproken om, zowel van de kant van het personeel als van de verenigingen, unaniem op deze persoon uit te komen.”

21 jaar

De nieuwe CEO van Brabo werkte 21 jaar ononderbroken voor Katoen Natie. Hij begon er in januari 1998 als Director Administration Katoen Natie Bulk Terminals nv. Van 2002 tot 2015 was hij er head of Exchange Traded Commodities. De voorbije vier jaar was hij Managing Director bij Katoen Natie Tank Operations nv.

Kapitaal

De voorzitter verwacht van de nieuwe CEO vooral continuïteit. “Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Brabo is een bedrijf met een heel specifieke eigenheid. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Wij zijn geen bedrijf dat grote investeringen in materiaal heeft. Het gaat op dit moment zeer goed met het bedrijf. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we dit zo willen houden.”

Bart Timperman

Werner Cooreman volgt Ronny Detienne op als CEO van Brabo – Flows

Werner Cooreman volgt Ronny Detienne op als CEO van Brabo

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Voorzitter Peter Verstuyft is opgetogen met de nieuwe CEO. “We hebben iemand nodig die binnen onze heel specifieke context kan functioneren. Brabo wordt bestuurd door enkele Antwerpse maritieme verenigingen en een vertegenwoordiging van het personeel. Onze medewerkers vormen 45% van het eigenaarschap. Dat is een interessante en uitdagende constructie waar een CEO nodig is met sterke sociale vaardigheden en het profiel van een peoplemanager. Die hebben we in de persoon van Werner Cooreman gevonden.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.