Ronny Detienne naar Loodswezen, Wim De Deken naar VLOOT

Nieuws, Mensen
Bart Timperman
Ronny Detienne
Ronny Detienne © Brabo

Wim De Deken, ex-directeur offshore operations Exmar, wordt waarnemend directeur van VLOOT. Ronny Detienne, ex-CEO Brabo, wordt waarnemend directeur voor het Loodswezen. Het duo moet het vertrek van Herman Van Driessche naar Brabo opvangen.

Eind mei raakte bekend dat Herman Van Driessche, waarnemend directeur Loodswezen en VLOOT bij het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) vertrok. Hij werd aangesteld als de nieuwe CEO van het Antwerpse loodsen- en bootmannenbedrijf Brabo, in opvolging van Werner Cooreman, die gedurende korte tijd Ronny Detienne opvolgde bij Brabo.

Twee weken geleden meldde Flows al dat Ronny Detienne de omgekeerde beweging maakt en naar MDK trekt. Dat bericht wordt nu ook bevestigd in een formele mededeling van het agentschap. Nieuw is wel dat Wim De Deken ook aan boord komt om tijdelijk VLOOT te leiden.

“In afwachting van de vacatures en om deze periode tijdelijk te overbruggen, stelt MDK twee ervaren personen van buiten de organisatie aan om de taken tijdelijk op te nemen”, laat het agentschap MDK weten. “Wim De Deken, ex-directeur offshore operations Exmar, neemt de taak van waarnemend directeur van VLOOT op zich. Ronny Detienne, ex-CEO Brabo, zal als waarnemend directeur voor het Loodswezen fungeren.”

Continuïteit

“Om iedereen alle kansen te geven voor de vacatures die binnenkort opengesteld worden enerzijds en om de collega’s binnen de organisatie niet te belasten met extra taken anderzijds, is ervoor gekozen om tijdelijk twee externe personen aan te stellen. Ik stelde twee personen aan met een ruime bagage en ervaring om de functie succesvol op zich te nemen,” zegt administrateur-generaal Nathalie Balcaen (MDK). “We zorgen ervoor dat de continuïteit van MDK gegarandeerd blijft en kijken uit naar de samenwerking.”

Wim De Deken reageert enthousiast: “Ik ben een ‘maritimist’ in hart en nieren en heb ervaring zowel op zee als aan wal. Ik heb in het verleden al samengewerkt met het agentschap en heb er het volste vertrouwen in dat het een prettige samenwerking zal zijn.” Ook Ronny Detienne wordt geciteerd in het persbericht. “Een uitdaging,” zegt hij. “Ik heb al wat ervaring in het Loodswezen, maar het zal een verrijkende ervaring worden.”

Bart Timperman