Jachthaven Linkeroever bouwt nieuwe steiger: “Klaar voor watertaxi’s”

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Het ontbrak de jachthaven op Linkeroever nog aan een gerieflijke wachtplaats voor scheepjes die door de sluis van op de Schelde in de jachthaven binnen willen varen. Door de getijdenwerking op de rivier is de sluis maar beperkt operationeel en moeten de boten wachten. Tot nu toe betekende dat: aanleggen bij de gele boei in de Schelde, wat weinig comfortabel was. Daar komt nu verandering in: de jachthaven laat een nieuwe steiger bouwen. Beheerder Patrick Van den Bulck is ambitieus. “De steiger werd ons al twintig jaar beloofd. Nu doen we het zelf, al mogen partners zich nog steeds melden. De pleziervaart is één functie, maar de steiger kan ook dienst doen als aanlegplaats voor watertaxi’s naar Rotterdams model. De gesprekken met mogelijke uitbaters lopen.” Loods- en bootmannenbedrijf Brabo denkt in Antwerpen na over een dergelijke werking.

50 meter pontons

De bouw is in handen van Herbosch-Kiere. Wanneer de steiger precies klaar zal zijn, is moeilijk te zeggen, meent Van den Bulck. “We hebben zeker vijftig meter pontons nodig, naast andere grote werken. We zijn dan ook nog volop op zoek naar supporters voor dit project.”

Michiel Leen