Jachthaven Linkeroever bouwt nieuwe steiger: “Klaar voor watertaxi’s”

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Het ontbrak de jachthaven op Linkeroever nog aan een gerieflijke wachtplaats voor scheepjes die door de sluis van op de Schelde in de jachthaven binnen willen varen. Door de getijdenwerking op de rivier is de sluis maar beperkt operationeel en moeten de boten wachten. Tot nu toe betekende dat: aanleggen bij de gele boei in de Schelde, wat weinig comfortabel was. Daar komt nu verandering in: de jachthaven laat een nieuwe steiger bouwen. Beheerder Patrick Van den Bulck is ambitieus. “De steiger werd ons al twintig jaar beloofd. Nu doen we het zelf, al mogen partners zich nog steeds melden. De pleziervaart is één functie, maar de steiger kan ook dienst doen als aanlegplaats voor watertaxi’s naar Rotterdams model. De gesprekken met mogelijke uitbaters lopen.” Loods- en bootmannenbedrijf Brabo denkt in Antwerpen na over een dergelijke werking.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Jachthaven Linkeroever bouwt nieuwe steiger: “Klaar voor watertaxi’s” – Flows

Jachthaven Linkeroever bouwt nieuwe steiger: “Klaar voor watertaxi’s”

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Het ontbrak de jachthaven op Linkeroever nog aan een gerieflijke wachtplaats voor scheepjes die door de sluis van op de Schelde in de jachthaven binnen willen varen. Door de getijdenwerking op de rivier is de sluis maar beperkt operationeel en moeten de boten wachten. Tot nu toe betekende dat: aanleggen bij de gele boei in de Schelde, wat weinig comfortabel was. Daar komt nu verandering in: de jachthaven laat een nieuwe steiger bouwen. Beheerder Patrick Van den Bulck is ambitieus. “De steiger werd ons al twintig jaar beloofd. Nu doen we het zelf, al mogen partners zich nog steeds melden. De pleziervaart is één functie, maar de steiger kan ook dienst doen als aanlegplaats voor watertaxi’s naar Rotterdams model. De gesprekken met mogelijke uitbaters lopen.” Loods- en bootmannenbedrijf Brabo denkt in Antwerpen na over een dergelijke werking.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login