Tien illegalen ontdekt in container bij Joosen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De tien Eritreeërs zaten verstopt in een containerlading melk met eindbestemming China. Ze werden donderdagmorgen ontdekt toen ze zelf de hulpdiensten waarschuwden met een telefoonoproep vanuit de container. Omdat het containernummer dat ze opgaven foutief was, duurde het nog even voordat ze gevonden werden. Door op de wanden van de container te bonken, konden de Eritreeërs uiteindelijk de aandacht van de politie en de medewerkers van Joosen trekken. Volgens Yves Haudhuyze van Transport Joosen mag het groepje van geluk spreken dat ze ontdekt werden. “Die container zou normaal gezien nog tien dagen bij ons op het terrein staan. Als ze niet ontdekt waren geweest, zouden ze het waarschijnlijk niet meer kunnen navertellen.” 

Wilden naar VK 

Het federaal parket onderzoekt de zaak maar heeft weinig commentaar. “Wellicht wilden de tien het Verenigd Koninkrijk bereiken. We onderzoeken nu of er sprake is van een specifieke route”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts in Antwerpen. Voor de Eritreeërs eindigt de reis voorlopig in het gesloten centrum van Steenokkerzeel.

Michiel Leen