X-Press zet feederdienst van Team Lines voort

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Alexander Saverys nam in 2006 via Delphis de Duitse feeder- en shortseacarrier Team Lines over. Hij bevestigde eind vorige maand aan Flows de vrijwillige stopzetting van de activiteiten omdat de grote carriers steeds meer eigen feederdiensten exploiteren en de volumes voor de onafhankelijke feedermaatschappijen daardoor te klein zijn geworden.

Team Lines kocht voor heel wat diensten slots bij andere carriers en huurde zelf nog maar een schip van 658 teu voor een dienst vanuit Hamburg en Bremerhaven naar de Zweedse havens Stockholm, Ahus en Norrköping. X-Press Feeders is al actief op de Zweedse oostkust en zal de volumes van die shortseadienst overnemen. In de praktijk voegt X-Press een nieuwe aanloop van Norrköping toe aan de eigen TransFeeder South Service, die Bremerhaven en Hamburg ook nog met Södertalje en Ahus verbindt. Om dat mogelijk te maken verschuift de aanloop van Stockholm van de eigen TransFeeder South naar de TransFeeder North Service.

X-Press neemt de feedercontracten van Team Lines naar Zweden vanaf deze week aan dezelfde condities over. Het gaat om transhipmentlading van onder andere Hapag-Lloyd, Hamburg Süd, Ocean Network Express (ONE) en MSC.

Stefan Verberckmoes