Tussenstand poll: Generaal Armstrong op één voor doknaam

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Eerst en vooral dank aan de talrijke Flowslezers die al de moeite deden om een voorkeur aan te geven op basis van de lijst met voorstellen van onze lezers.

Keerbergen

Voorlopig lijkt een grote meerderheid te kiezen voor de naam Generaal Armstrongdok. De man kreeg met zijn succesvolle acties tegen de V-bommen de bijnaam ‘redder van Antwerpen’ en werd in 1946 ereburger van de stad Antwerpen. Opvallend: veel mails pro-Armstrong komen uit … Keerbergen. Daar had de generaal tijdens WO II zijn commandopost, wat hem daar blijkbaar nog veel fans oplevert.

Van Peel

Daarnaast duiken ook de namen Stabroekdok en Rubensdok veel op in de lijstjes die u ons bezorgt. Nog dieper in het peloton volgen de namen Antigoondok, Van Mieghemdok, Polderdok en … Van Peeldok. U kunt nog tot donderdagmiddag 12 uur uw voorkeur mailen naar opinie@flows.be.

Om misverstanden te vermijden: we polsen alleen maar naar de voorkeur van onze lezers. Het schepencollege maakt vrijdag de nieuwe naam bekend en is op geen enkele manier gebonden door onze rondvraag.

Bart Timperman