Douane vindt cocaïne bestemd voor Kaai 212 in Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De drugvangst vond plaats op woensdag 6 februari, maar werd nu pas door het parket van de rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen bekendgemaakt. De drugs zaten in een container afkomstig uit Suriname en bestemd voor Kaai 212 van Belgian New Fruit Wharf (BNFW). “Het klinkt cliché, maar de cocaïne stak in een container met bananen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Risicoanalyse

De douane controleerde de lading van het schip op basis van een risicoanalyse. Volgens Aerts gaat het om een selectief onderzoek op basis van bepaalde criteria. Wat die juist zijn, kan hij niet zeggen. Bij de douane was niemand bereikbaar, waarschijnlijk vanwege de staking.

Onderzoek

Het parket start een onderzoek naar aanleiding van de drugsvangst. Gisteren, dinsdag, nog werd in Antwerpen een drugsorganisatie opgerold die verantwoordelijk is voor verschillende uithalingen en pogingen tot uithaling in de haven van Antwerpen.

Koen Heinen