Britse containerkade in promovideo Haven Antwerpen (+ video)

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Een vernieuwde huisstijl, daar hoort ook een nieuwe bedrijfvideo bij. Het filmpje ging in première op de nieuwjaarsreceptie van Alfaport en Cepa. Volgens Gazet van Antwerpen is er evenwel een fout in de beelden geslopen. In het filmpje is vanaf seconde 0:15 een timelapse te zien van een schip aan een containerkade die niet in de Antwerpse haven terug te vinden is. Vermoedelijk gaat het om beelden van een groot containerdok in de haven van Felixstowe in het Verenigd Koninkrijk. 

Snel aanpassen

Nathalie Van Impe, communicatiedirecteur van het Havenbedrijf, spreekt van een vergissing. “Hoe dit gebeurd is, is voor ons ook onduidelijk. Voor de video is gebruikgemaakt van stockbeelden. Blijkbaar is er daar iets fout gelopen. We passen de video zo snel mogelijk aan.”

Michiel Leen