Bijkomende capaciteit naar Canada

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

De St. Lawrence Coordinated Service 2 (SLCS2) is een gezamenlijke dienst van Hapag-Lloyd en OOCL met drie schepen van 4.402 teu tussen Antwerpen, Hamburg en Montreal. Hapag-Lloyd verkoopt de verbinding onder de noemer AT2 en OOCL doet als GEX2.

Ten gevolge van zwaar weer op de North Atlantic, een groot ladingaanbod en laagwater op de rivier Saint-Lawrence, is het vaarschema van de SLCS2 in de war gebracht.

Om de frequentie terug vast wekelijks te maken en alle geboekte lading weg te krijgen, werd de 2.732 teu grote ‘Colette’ (ex ‘CMA CGM Montreal’) ingehuurd voor een extra afvaart uit Antwerpen (op 21 april) en Hamburg naar Canada. Medio mei keert de ‘Colette’ in Antwerpen terug met importlading uit Montreal.

Als tweede schip maakt ook de ‘Anina’ van 1.008 teu (ex. ‘OOCL Finland – foto) een extra reis uit Hamburg (25 april) naar Canada. Dat schip met open ruimen was tot voor kort nog als feeder actief voor Unifeeder. Het wordt tijdelijk dan ook het kleinste containerschip in de trade tussen Noord-Europa en Noord-Amerika.