Waberer’s opent Benelux-zetel in Nederland

De kogel is door de kerk. De al lang aangekondigde vestiging van Waberer’s voor de Benelux is zopas opengegaan in Nederland. De Hongaarse vervoerder heeft gekozen voor Oosterhout. Het is de vierde zetel in West-Europa.

Waberer’s opent de Benelux-vestiging omdat het aantal zendingen in, van en naar de drie landen fors stijgt. In 2014 bedroeg die groei zelfs 15% tegenover een jaar eerder. Ook dit jaar blijven de trafieken groeien: tijdengs de eerste zes maanden bedroeg die 10%. Waberer’s vervoert momenteel gemiddeld 460 à 470 vrachten per week in de regio.

In Oosterhout (bij Breda) zullen de transporten beheerd worden tussen België, Nederland en Luxemburg enerzijds en Duitsland, Frankrijk en het VK anderzijds. Ook de transporten binnen de Benelux kunnen daardoor efficiënter worden georganiseerd. Volgens Ferenc Lajkó, adjunct-CEO van Waberer's, verantwoordelijk voor transport en leveringen, is de nieuwe zetel hoofdzakelijk gericht op de grotere bedrijven en fabrikanten.

Vanuit België worden hoofdzakelijk auto-onderdelen, voedingsmiddelen, textiel- en kunststofproducten vervoerd. Vanuit Nederland zijn dat vooral complete machines, luchtvaartcomponenten, chemicaliën en elektronische producten. Vanuit Luxemburg zijn de vrachten vooral auto-onderdelen, metaal, staal, glas en porselein.

Remco van Staaijeren

De zetel in Oosterhout staat onder leiding van Remco van Staaijeren (foto). Zijn officiële titel is Business Development Director van Waberer’s Benelux. Hij komt over van Locon Benelux, waar hij commercieel directeur was. Voordien had hij commerciële functies bij Jan de Rijk Logistics, ACTS Nederland en voestalpine Railpro.

De afgelopen twee jaar opende Waberer’s nog drie andere vestigingen buiten Hongarije, namelijk in Felixstowe, Parijs en Milaan. De Hongaarse groep wil hiermee de markt van dichterbij benaderen.