Vanderhasselt neemt Van Rijckeghem Transport over

De groep Vanderhasselt uit Ternat heeft Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen overgenomen. Hierdoor vergroot de groep haar aandeel in de distributiesector: ze haalt een aantal belangrijke klanten binnen, zoals Colruyt, Van Marcke en Van Israel.

Met de 35 trucks van Van Rijckeghem erbij groeit de transportgroep rond Michel Vanderhasselt uit tot een vloot van in totaal 152 transporteenheden. Ook klimt ze met een tiental plaatsen in de Top 1000 van Truck & Business. In de laatste editie stond de groep op de 41ste plaats, volgens de toegevoegde waarde. De groep bestaat vandaag uit Transport Vanderhasselt, Isocom Transport, Trans J.P. Martens en Milktrans.

Volgens Michel Vanderhasselt, die de familiale groep samen met zijn zonen Yves en Philippe leidt, geeft deze overname een unieke gelegenheid om zijn activiteiten in de Oost-Vlaamse Denderstreek uit te breiden. “Jurgen Van Rijckeghem heeft de laatste twintig jaar immers een mooi bedrijf opgebouwd. Dat willen we nu samen, zeker de eerstvolgende jaren, verder uitbouwen. Bovendien delen we eenzelfde passie, de paardensport”, zegt hij.

Passie voor paarden

Met de verkoop van zijn bedrijf wil Jurgen Van Rijckeghem overigens meer tijd vrijmaken voor die passie. “Enige tijd geleden beslisten mijn vrouw en ik aan ons leven een nieuwe wending te geven, waarbij paarden een nog grotere rol zullen spelen. We zullen ‘VRDS stables’ in Lierde verder professionaliseren en ons vooral richten op de aan- en verkoop van jonge talentvolle dressuurpaarden”.

“Continuïteit was voor ons cruciaal. Ik zie de samenwerking met Michel Vanderhasselt en zijn zonen met veel plezier tegemoet, temeer omdat ikzelf nog zal meedraaien in de dagelijkse werking”, zegt hij.

Het corporatefinanceteam van Baker Tilly Belgium en Van Damme & Partners begeleidden het overnameproces respectievelijk voor de koper en de verkoper.

Philippe Van Dooren