Trafuco neemt tanktransporten van RDR over

Trafuco neemt per 1 januari 2020 de transportactiviteiten van RDR over. Dit bedrijf uit Lokeren is gespecialiseerd in tanktransport van hoofdzakelijk niet-ADR chemicaliën, waaronder glycolen.

RDR is in 1997 opgericht door Rony De Rycke. Een jaar later kwam er Gisi Van Berckelaer bij. Zij specialiseerden zich in tanktransport van chemische stoffen, waarbij de klemtoon op niet-ADR producten ligt.

De Rycke bouwde het bedrijf uit als vervoercommissionair. De dertig tankopleggers worden getrokken door onderaannemers. Deze activiteiten, die door twee planners in goede banen worden geleid, vertegenwoordigen een omzet van 4 miljoen euro. Het werkgebied is België, Duitsland, Nederland en Noord-Frankrijk.

"Trafuco neemt de tanktransporten over ter uitbreiding van de klantenportefeuille", zegt CEO Marc Van den Broek. De Rycke en Van Berckelaer behouden de andere activiteiten: het afvullen van vloeistoffen en het onderhoud van transportmaterieel in Lokeren.

“De continuïteit wordt goed voorbereid om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. In eerste instantie zal dat gebeuren met dezelfde mensen vanuit de bestaande locatie. Later wordt bekeken hoe de activiteiten optimaal in Trafuco geïntegreerd kunnen worden”, voegt Van den Broek toe. “Wij zijn alvast verheugd om het segment van niet-ADR-tankvervoer flink te kunnen uitbreiden.”

“Met de overname groeit Trafuco verder als een van de belangrijkste onafhankelijke 100% Belgische transportondernemingen met een team van 340 mensen”, zegt Van den Broek nog. De omzet stijgt zo tot 47 miljoen euro.

Trafuco beschikt nu over 250 trekkende voertuigen en 790 tank- en huifopleggers. Daarnaast heeft het bedrijf vier tanklichters voor het bevoorraden van zeeschepen met smeerolie.

Philippe Van Dooren