Roland Hörner verkozen tot voorzitter Europese Federatie Binnenhavens

Tijdens de algemene vergadering van de Europese federatie van binnenhavens EFIP is Roland Hörner verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Hans-Peter Hadorn op. Rainier Reekmans (Haven van Brussel) is een van de vicevoorzitters.

Hörner is sinds 1998 havendirecteur en CEO van de Rhein-Neckar-Hafengesellschaft Mannheim en sinds 2000 lid van de uitvoerende raad van de Duitse federale vereniging van openbare binnenhavens. Hij was al eens voorzitter van de EFIP van 2010 tot 2012 en was vanaf 2013 tot vandaag vicevoorzitter.

De jaarvergadering van EFIP vond dit jaar plaats bij de Port Autonome du Centre et de l’Ouest (PACO) in La Louvière onder het thema ‘Inland Ports of the Future’. Volgens Hörner zullen binnenhavens in de toekomst een steeds beslissender rol spelen voor het multimodale en gecombineerd vervoer in Europa.

Uittredend voorzitter Hadorn (Ports of Switzerland) werd benoemd tot vicevoorzitter samen met Carmen Costache (Romanian Inland Ports Union), Jean-Louis Jérôme (Haven Straatsburg) en Rainier Reekmans (Haven Brussel).

De nieuwe voorzitter tekende in La Louvière een Memorandum of Understanding met de AIVP, het wereldwijde netwerk van havensteden, dat wordt voorgezeten door Philippe Matthis (Haven van Brussel). Bedoeling is de samenwerking tussen beide organisaties te versterken en het belang van de relatie haven-stad zowel op Europees als op internationaal vlak te onderstrepen.