Remitrans opent tankreinigingsstation in Ninove

Remitrans heeft in zijn uitbatingszetel aan de Pamelstraat in Ninove een tankreinigingsstation geopend. De installatie naar EFTCO-normen telt twee lijnen (een voor food en een voor non-food). Ze is vrij toegankelijk.

De opening van het tankreinigingsstation – met daarnaast een aparte lijn voor externe reiniging – vindt plaats in het jubileumjaar van Remitrans. Het Oost-Vlaamse bedrijf werd in 1967 opgericht door Remi Dedoncker, vader van huidige zaakvoerders Ronald en Vanessa.

Volgens zaakvoerder Ronald Dedoncker is het de bedoeling om met deze investering nieuwe klanten en markten aan te boren. “Vanuit onze ervaring en expertise zagen we potentieel voor een eigen reinigingsstation hier in de regio. Die zal niet alleen onze eigen voertuigen reinigen, maar ook die van andere transporteurs. Enkele grote spelers uit de regio hebben alvast hun belangstelling getoond”, zegt hij.

Bij Remitrans verwacht men in eerste instantie een bezetting van twintig vrachtwagens per dag, met een maximum van veertig per dag. Derden kunnen er de DKV tankkaarten gebruiken om af te rekenen.  

EFTCO

Het bouwen van de infrastructuur en het verkrijgen van de nodige vergunningen heeft ongeveer een jaar in beslag genomen. Het reinigingsstation is gecertificeerd door EFTCO, de European Federation of Tank Cleaning Organisations. De organisatie vertegenwoordigt 510 tankreinigers in 22 Europese landen. Volgens Dedoncker is dat een belangrijke troef voor de nieuwe installatie.

Remitrans

Remitrans beschikt vandaag over 70 eigen voertuigen, 140 opleggers en 100-tal silowagens. Het bedrijf beschikt over bijna 100.000 m² opslagplaatsen, waarin verscheidene logistieke diensten worden aangeboden. De klanten behoren tot diverse branches, zoals de bouw, de chemie en de drankensector.  

Philippe Van Dooren