Alexander van den Bosch wordt nieuwe EFIP-director

De Nederlander Alexander van de Bosch wordt vanaf 1 september de nieuwe director van de European Federation of Inland Ports (EFIP). Hij volgt er Kathrin Obst op die in april overstapte naar DG Move bij de Europese Commissie.

Van den Bosch heeft dertien jaar ervaring in Europees beleid en advies in Brussel. De voorbije zes jaar werkte hij als EU-vertegenwoordiger voor de provincie Zuid-Holland en was in dat kader betrokken bij de oprichting van het Europese netwerk CLINSH (Clean Inland Shipping).

Daarvoor vertegenwoordigde hij het stedelijk netwerk Brabantstad in Brussel en was hij ook actief als beleidsadviseur in het Europese parlement.

Toegevoegde waarde

Hij studeerde aan het Nederlandse instituut voor openbare administratie (Thorbecke Academy), aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan het Europacollege in Brugge. Hij spreekt vloeiend Engels en Frans, maar ook Duits en een beetje Pools.

Volgens EFIP-voorzitter Hans-Peter Hadorn is van den Bosch uitstekend geplaatst om de toegevoegde waarde van binnenhavens als multimodale knooppunten aan te tonen. Zelf is de nieuwe EFIP-director er ook van overtuigd dat zijn ervaring nuttig zal zijn, niet enkel voor de samenwerking met de binnen- en de zeehavens in Europa, maar eveneens met al de verschillende actoren en de EU-instellingen in Brussel.