OPDR start CAVA Service

De Duitse rederij OPDR, onderdeel van de CMA CGM-dochter MacAndrews, begint volgende week een nieuwe dienst tussen de Spaanse oostkust en Noord-Europa.

Deze CAVA Service werd genoemd naar de twee Spaanse aanloophavens Cartagena en Valencia, waar geladen zal worden voor Tilbury, Antwerpen, Rotterdam en Sint-Petersburg.

OPDR zal de dienst niet zelf onderhouden. Het gaat immers om een allocatie op de Baltic Levant Express van CMA CGM. OPDR benadrukt dat de ingezette schepen geschikt zijn voor het vervoer van pallet wide containers.

Met de aanlopen in Cartagena en Valencia wordt o.a. op Spaanse reeferlading (fruit en groenten) gemikt. De transittijd van Cartagena naar Tilbury zal slechts vijf dagen in beslag nemen. Naar Sint-Petersburg wordt het elf dagen varen.

De start van de CAVA Service laat toe om Cartagena te schrappen als aanloophaven in de eigen POSS Service met drie schepen van 698 teu. De nieuwe rotatie daarvan wordt : Tilbury, Rotterdam, Duinkerke, Leixoes, Setubal, Algeciras, Setubal, Leixoes en opnieuw Tilbury.