Op naar 100.000 werknemers in havengebied North Sea Port

North Sea Port ondertekende gisteren – samen met de Stad Gent, VDAB Oost-Vlaanderen en Voka-VeGHO – de engagementsverklaring ‘Werken in de haven - zoveel kansen’. Hiermee willen ze bedrijven ondersteunen in de soms moeilijke zoektocht naar personeel.

North Sea Port is goed voor 98.372 jobs in ongeveer 525 bedrijven. Tegen 2020 wil de grensoverschrijdende fusiehaven het aantal werknemers optrekken tot 100.000. Om die duurzame groei te ondersteunen, ondertekenden North Sea Port, de Stad Gent, de VDAB Oost-Vlaanderen en Voka-VeGHO een engagementsverklaring. Die roept op om bedrijven te ondersteunen in hun zoektocht naar personeel.

Veel jobs in havengebied

Het aantal vacatures in de haven stijgt wel, maar het is moeilijk kandidaten te vinden. Jobs als productiearbeider en onderhoudsmecanicien prijken bovenaan de lijst van meest gezochte profielen, maar ook procesoperatoren, commercieel-technisch bedienden, chauffeurs en ingenieurs zijn erg gegeerd. 

Actieplan

De verschillende partijen werken de engagementsverklaring dit najaar uit in een actieplan. Concreet willen ze acties ondernemen om de vacatures in de haven bekend te maken, kandidaat-werknemers vacaturegericht op te leiden, de mobiliteit in de haven te versterken en de grensoverschrijdende arbeidsmarkt te ontsluiten. 

Melanie De Vrieze