MOL sluit groot sleepcontract met KotugSmit

De Japanse rederij Mitsui OSK Lines (MOL) gaat in de belangrijkse Noord-Europese havens beroep doen op de sleepdiensten van Kotug Smit Towage. Antwerpen is een van die havens.

Behalve in Antwerpen kiest MOL ook in Rotterdam, Gent, Terneuzen, Vlissingen, Bremerhaven, Hamburg, Londen en Southampton voor Kotug Smit. Het contract geldt voor alle schepen van MOL, wat vooral containerschepen, Pure Car and Truck Carriers (PCTC), bulkers en tankers zijn.

Het contract van langere duur geldt al van begin dit jaar en werd niet toevallig bekendgemaakt tijdens de Europese maidentrip van de ‘MOL Triumph’, het eerste containerschip ter wereld met een capaciteit van meer dan 20.000 teu.

Grote belangstelling

De eerste aanlopen van deze containerreus konden in Southampton en Hamburg (foto) op grote publieke belangstelling rekenen en daarbij kwamen telkens ook de rode sleepboten van Kotug Smit prominent in beeld.

Voor MOL is de grote aandacht van de media voor de ‘MOL Triumph’ een goede zaak omdat er veel foto’s en video’s worden verspreid via sociale media. Wie tot nu toe foto’s van de Japanse rederij ging googlen, kwam meestal snel uit bij beeldmateriaal van het onfortuinlijke containerschip ‘MOL Comfort’, dat op 17 juni 2013 in de Indische Oceaan in twee stukken scheurde, waarna beide delen op respectievelijk 27 juni en 7 juli zonken.

Stefan Verberckmoes