Containerschip van Hanjin wordt openbaar verkocht

Een Singaporese rechtbank heeft besloten om het containerschip ‘Hanjin Rome’ (5.302 teu) openbaar te verkopen. Verwacht wordt dat er weinig interesse zal zijn.

De ‘Hanjin Rome’ (foto) is het eerste containerschip van Hanjin Shipping dat aan de ketting werd gelegd toen duidelijk werd dat de Zuid-Koreaanse rederij op 31 augustus bescherming tegen schuldeisers zou aanvragen.

Op het in 1998 gebouwde containerschip, dat intussen al vier maanden in de buurt van Singapore voor anker ligt, rust nog altijd een bezwarend beslag. Tot 12 januari kunnen geïnteresseerden nu een bod op de achttien jaar oude boot uitbrengen. De aan boord zijnde bunkers worden afzonderlijk verkocht voor een bedrag van 639.000 Singaporese dollar. Over dat bedrag wil de rechter niet onderhandelen.

Veel interesse voor de ‘Hanjin Rome’ zal er wellicht niet zijn. De meeste zusterschepen van dit schip werden al voor de sloop verkocht. Elf dagen geleden arriveerde bijvoorbeeld nog de identieke ‘Hanjin Paris’ (bouwjaar 1997) in Chittagong (Bangladesh) om daar verschroot te worden.

Stefan Verberckmoes