APL begint extra trans-Atlantische dienst

De Singaporese rederij APL start begin volgende maand een nieuwe Atlantic Gulf Express Service (AGX) naar de Verenigde Staten en Mexico. Zo verneemt Flows.

Dat gebeurt zonder nieuwe capaciteit op het vaargebied toe te voegen, want APL krijgt slots op de wekelijkse Victory Bridge van de Franse rederij CMA CGM. Dat APL die allocatie krijgt is niet verrassend, omdat de rederij sinds dit jaar deel uitmaakt van de CMA CGM groep.

APL zal een eerste afvaart bieden met de ‘Cap Harvey’ van 4.255 teu op 2 oktober vanuit Le Havre. De Victory Bridge verbindt Le Havre, Antwerpen, Rotterdam en Bremerhaven met Charleston, Savannah, Miami, Veracruz, Altamira, Houston en New Orleans. CMA CGM zet zes schepen met een capaciteit van 4.043 tot 4.311 teu in (zie foto).

G6 Alliance

Tot eind maart volgend jaar biedt APL als lid van de G6 Alliance ook nog andere trans-Atlantische lijndiensten aan. De laadrechten van APL op de AX2 Service van de G6 Alliance naar de US Gulf worden voortaan ook uitgebreid tot de Mexicaanse havens Veracruz en Altamira.

In de AX2 varen zes door Hapag-Lloyd geleverde schepen van 4.616 tot 4.992 teu tussen Southampton, Antwerpen, Bremerhaven, Le Havre, Savannah, Veracruz, Altamira, Houston, New Orleans, Charleston en opnieuw Southampton.