Alliantie start container shuttle tussen Antwerpen en Rotterdam

Danser Benelux, Van Uden Container Barging en Transbox hebben de Rijn Schelde Alliantie gevormd. Samen starten ze op 4 april shuttle diensten op de corridor Rotterdam-Antwerpen. Ze willen volumes bundelen en zo de inzet van de schepen optimaliseren.

De Rijn-Schelde Alliantie van de drie container barge operatoren is een ‘vessel sharing agreement’. Hun ‘front-offices’ zullen gescheiden blijven.

De operatoren zullen ‘meerdere’ schepen inzetten voor shuttle diensten tussen de twee havens. Deze diensten zullen dagelijks zijn. Hoeveel schepen worden ingezet en of er meerdere verbindingen per dag zullen zijn, hebben wij voorlopig niet kunnen vernemen.

Bundelen en optimaliseren

Met deze alliantie willen de drie bedrijven hun operationele krachten bundelen en hen zo “in staat stellen om de operationele uitdagingen in Rotterdam en Antwerpen beter het hoofd te bieden en hiermee klanten een nog grotere flexibiliteit en betrouwbaarheid te garanderen”.

Dankzij de bundeling van volumes worden dagelijkse diensten in beide zeehavens mogelijk en kunnen ze de afhandeling aan de diverse terminals verbeteren, stellen de operatoren in een gezamenlijk perscommuniqué. Ook zullen ze de beschikbare scheepscapaciteiten kunnen optimaliseren.

“Tevens zal dit een wezenlijke bijdrage leveren aan een betere milieuprestatie van de samenwerkingspartners en aan het verbeteren van de ‘carbon footprint’ van hun klanten”, stellen ze.

Drie operatoren

Van Uden Container Barging met zetel in Rotterdam is onderdeel van Nedcargo International. Het biedt een alternatief voor wegvervoer in de drukke havengebieden rond Rotterdam en Antwerpen.

Transbox, gevestigd in Zwijndrecht (Nederland), is het Benelux-onderdeel van het Contargo Trimodal Network, met een uitgebreid netwerk van inland terminals en transportverbindingen in Europa.

Danser Benelux in Sliedrecht is een onderdeel van Danser Group. Het is sinds de jaren ‘90 actief in het shuttle verkeer tussen de havens Rotterdam en Antwerpen.