Talentenstroom coacht logistieke bedienden voor sollicitatie

Om logistiek bedienden op zoek naar een job alle kansen te geven, organiseert Talentenstroom in de aanloop naar zijn volgende jobdate een trainingssessie. "Bij een eerste ontmoeting moet je to the point zijn", weet coördinatrice Els Ceunen.

De volgende jobdate van Talentenstroom vindt plaats op maandag 25 februari in het Administratief Centrum 'Den Bell' in Antwerpen. Het concept is bekend: een dertigtal cursisten uit de diverse opleidingen voor logistiekbedienden komen er in contact met een dertiental bedrijven op zoek naar dergelijke profielen. In korte gesprekjes maken kandidaat en bedrijf kennis met elkaar. 

Els Ceunen merkte dat de kandidaten wel wat begeleiding en tips and tricks konden gebruiken om zo'n speeddate tot een goed einde te brengen. Daarom besliste ze om op dinsdag 19 februari een korte infosessie te beleggen voor de kandidaten. "Ik geef de kandidaten wat achtergrond over de verschillende vacatures en over het profiel van de verschillende bedrijven. Zo kunnen ze al een gerichte keuze maken en bepalen bij wie ze zeker op gesprek willen gaan." 

Match

Dat zorgt er niet alleen voor dat er tijdens de jobdate tijd kan worden bespaard, de solicitant weet ook al veel beter of een bepaalde job al dan niet iets voor hem of haar is. "Cursisten leren bijvoorbeeld het belang van een goede voorbereiding. Bij een jobdate gaat het om korte kennismakingsgesprekken. Het gaat erom om snel to the point te komen en te zien of er een klik is. Je wil toch dat er een match is en een tweede, uitgebreider gesprek komt."

Zowel geïnteresseerde cursisten als bedrijven kunnen zich nog inschrijven voor de jobdate. Alle info vindt u hier

Michiel Leen