Een 55-plusser als mentor in uw bedrijf, waarom niet?

55-plussers hebben tonnen ervaring en kunnen het management van jonge (groei)bedrijven bijstaan met hun ervaring. Hr-dienstverlener Motmans & Partners bouwt een programma uit waarbij de seniors als mentor en klankbord van het management optreden.

“Over 55-plussers doen veel clichés de ronde”, zegt Jeroen Smeulders van Motmans. “Toch hebben ze vaak een pak ervaring die een toegevoegde waarde biedt aan gevestigde KMO’s en aan bijvoorbeeld start-ups en scale-ups. Een oudere manager heeft dikwijls heel wat watertjes doorzwommen en kan als klankbord dienen voor jonge managers of als lid van een adviesraad. Voor de wat oudere managers is werken als mentor dan weer een manier om uit de ratrace te stappen, en op hun eigen tempo toch actief een bijdrage te leveren en een netwerk te onderhouden.”

Motmans & Partners zorgt voor de match tussen mentor en organisatie. Het bedrijf ziet de mentoren evenwel niet als interimmanagers. “De mentor staat naast de ondernemer en adviseert hem of haar”, zegt Smeulders.

Herbronning 

Een van die mentoren is Chris Posen (foto). Posen, net 55 geworden, begon zijn carrière ooit bij Hessenatie en ging daarna verder in de logistieke automotivesector. Een viertal jaar geleden scheidden de wegen van Posen en zijn werkgever en besloot hij dat het tijd was voor een frisse wind. “Ik wil mijn ervaring ten dienste stellen van mensen die het nodig hebben”, zegt hij. “Momenteel begeleid ik bijvoorbeeld een familiebedrijf waar de kinderen de fakkel van hun ouders gaan overnemen. Het bedrijf heeft herbronning nodig, om nog sterker vooruit te kunnen. Veel bedrijven zouden die stap sneller kunnen zetten als ze op het juiste moment advies krijgen van iemand met uitgebreide of specifieke ervaring.”

Klankbord

De klankbordfunctie is dus cruciaal. De mentor maakt geen deel uit van het managementboard en claimt geen deelname in eventuele winst. Vergoedingen zijn op uur- of dagbasis opgesteld aan kostenbewuste tarieven, zodat ook kleinere organisaties over de streep getrokken worden.

“Zo lang het aangenaam is, wil ik hiermee doorgaan”, zegt Posen. “Het tempo bepaal je zelf, je kunt zelf kiezen welke projecten je aanneemt. Zeven à acht jaar zie ik het me zeker nog doen.”

Recent bouwde Motmans & Partners ook een kantoor uit in Antwerpen, waar de focus meer ligt op sectoren die in Antwerpen sterk staan: logistiek, distributie en havengerelateerde bedrijven.

Op 20 februari organiseert Motmans & Partners een symposium over de mentorwerking. Snelle beslissers kunnen zich nog gauw inschrijven.

Michiel Leen