Welkom bij het nieuwe flows.be

Stefan Verberckmoes - Flows

Vanaf vandaag gaat Flows, de opvolger van De Lloyd die al sinds 1858 werd uitgegeven, helemaal digitaal om nog korter op de bal te kunnen spelen.

Stefan Verberckmoes - Flows

Editor-in-chief

De wekelijkse krant en de dagelijkse nieuwsbrief eFlows die al 'sneak previews' over de inhoud van de volgende editie moest geven, worden opgevolgd door dit nieuwe digitale nieuwsplatform. Wie flows.be aan zijn favorieten toevoegt en dagelijks verschillende keren de site bezoekt, zal altijd het laatste nieuws kunnen meepikken. Voor wie minder frequent langskomt, is er nog altijd de dagelijkse nieuwsbrief.

We kiezen voor een nieuwe formule omdat de informatiebehoefte van de moderne lezer veranderd is. Wanneer twee grote transportbedrijven fuseren, wil u daar onmiddellijk alles van weten en niet nieuwsgierig gemaakt worden naar een verhaal dat pas een paar dagen later in een gedrukte editie zal gepubliceerd worden. Onze gratis eFlows groeide daarom al gaandeweg uit tot de volwaardige nieuwsdrager waarop de markt rekent.

Dat we nu kiezen voor snelle journalistiek, betekent geenszins dat we aan diepgang willen inboeten. Net zoals vroeger in de krant is er ook hier plaats voor duiding en opinies. En we blijven uiteraard eigen nieuws brengen dat je niet bij andere nieuwsbronnen vindt, die elkaar in de praktijk overigens vaak gewoon overschrijven. Dat eigen nieuws gaan we uiteraard wel reserveren voor onze abonnees. Lezers die het voorbije jaar de vroegere website zijn gaan appreciëren, kunnen intekenen op een gratis proefabonnement om toegang te krijgen tot de volledige inhoud.
 

We willen uitgroeien tot een sectorbreed platform voor iedereen die betrokken is bij trade, shipping, transport en logistiek in Vlaanderen

 

Niet alleen de inhoud van het nieuws, maar ook de presentatie ervan is belangrijk; niet alleen op uw computer, maar ook op een tablet of een smartphone. De voorbije weken is er hard gewerkt aan deze website door hetzelfde bedrijf dat ook al de nieuwssite van de VRT redactie ontwikkelde. De komende dagen en weken blijven ze nog even aan de slag om de nieuwe site flows.be verder te verbeteren met o.a. een goede zoekfunctie en tools voor interactie met sociale media. Ook inhoudelijk zal de site verder aangevuld worden met nieuwe dossiers waar u snel al het nieuws terugvindt over belangrijke actuele onderwerpen. Naarmate het nieuwsplatform verder gevoed wordt, zal het ook een archieffunctie gaan vervullen.

En de ambitie van Flows reikt nog verder: we willen uitgroeien tot een sectorbreed platform voor iedereen die betrokken is bij trade, shipping, transport en logistiek in Vlaanderen. Een platform met nieuws over de volledige logistieke keten, waar kennis gedeeld wordt in een levendige gemeenschap waartoe we u graag uitnodigen.