Nieuw recordschip is bijna klaar

De Zuid-Koreaanse scheepswerf Hyundai Heavy Industries (HHI) maakt zich klaar om het grootste containerschip ter wereld op te leveren aan China Shipping.

Met een lengte van 400 meter is de nieuwe ‘CSCL Globe’ nog net iets langer dan de Triple E-schepen van Maersk Line, die nu de grootste ter wereld zijn. Het gaat wel om een verschil in centimeters… Beide types megaschepen zijn ongeveer 400 meter lang en 59 meter breed (23 rijen containers bovendeks).

Volgens de scheepsbouwer zal het nieuwe recordschip van de Chinese carrier maximaal 19.100 teu kunnen laden. Dat zijn er dus nog 830 meer dan de grootste schepen van Maersk Line. De laatste foto’s van de nieuwbouw tonen aan dat de werf duidelijk de geplande opleverdatum in november zal halen.

Voor China Shipping is de komst van vijf zusterschepen van dit type erg belangrijk. Om de verliezen te stelpen moet de carrier zijn slotkosten verlagen en dat lukt met deze nieuwe generatie containerreuzen. Ze kunnen immers niet alleen meer lading meenemen, maar verbruiken volgens HHI ook een vijfde minder bunkers dan een traditioneel schip van 10.000 teu.