LAG Trailers wint ‘Tanker of the Year’ award

LAG Trailers uit Bree heeft de ‘Tanker of the Year’-onderscheiding gewonnen, uitgereikt door Fuel Oil News in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor werkte de opleggerconstructeur uit Bree samen met drie Britse bedrijven.

Deze ondernemingen zijn Inver Energy, Turners Transport and Williams Tanker Service, respectievelijk eigenaar, transportverantwoordelijke en servicepartner van de tanker.

De trailer diende aanvankelijk als vervangingsaankoop, maar is ondertussen uitgegroeid tot een groot economisch voordeel. Met een 2 ton lichter ontwerp, verhoogde het draagvermogen voor Inver Energy substantieel, namelijk met 2.000 liter. Hierdoor kan het brandstofverbruik verminderen.

“De brandstof die wij besparen vormt een gigantisch financieel voordeel. De nieuwe tankwagen beperkt ons dagelijkse CO2-uitstoot en laat ons toe om een competitiever aanbod te lanceren naar onze klanten toe”, aldus Tony Wilson, commercieel directeur van Inver Energy.

"LAG’s constructiemethode hanteert een bewezen slagschot- en tankontwerp met slechts 3 rondlasnaden. Dit vermijdt iedere vorm van lekkage dankzij het uitsluiten van externe lasnaden zowel als naden tussen de verschillende vakken. Schokken tijdens het laden worden vermeden door de montage van nieuwe componenten op een zelfdragend frame bovenop de tank-zadels. Deze optimalisatie verbetert ook de RSS-beveiliging evenals de algemene hoogte", klinkt het bij het bedrijf.

Ook de lossingscapaciteiten van de nieuwe brandstofoplegger werden geapprecieerd.