Luk Wuyts (Room without a Roof): “Geen dak aan persoonlijke groei”

Nieuws, Mensen
Jan-Kees Verschuure
Luk Wuyts van Room without a roof © 2023

Luk Wuyts is de nieuwe business development director bij Room without a Roof, expert in levenslang leren. Het bedrijf heeft enkele grote spelers in de Antwerpse haven als klant. “Er is geen dak of grens aan persoonlijke groei. Dat geldt ook voor organisaties.”

Kunt u vertellen wat uw functie inhoudt?

Luk Wuyts (LW): “Ik ben verantwoordelijk voor het uitbouwen van de dienstverlening op het vlak van Learning & Development, IT-training en consulting. Wij willen de verschillende merken onder Room without a Roof, waaronder het in de haven reeds bekende ‘De Opleidingscoach’, breder in de markt zetten. Een speerpunt bij veel bedrijven is het vinden van geschikte medewerkers. Een aantal bedrijven start daarom met een interne academie. Wij ondersteunen organisaties bij het opzetten ervan. Hierin kunnen we ook echt een meerwaarde bieden.”

“Een ander hot topic is goed datamanagement en medewerkersbegeleiding in digitale transformaties. Onderdeel is het ontwikkelen en implementeren van kwalitatieve dashboards en andere rapportering, bijvoorbeeld in Power BI-datavisualisatie (Power BI is een platform voor business intelligence (BI) voor ondernemingen, red.). Ook hierbij ondersteunen en adviseren we de klant, van analyse van data, advies bij het opstellen van de rapportering tot het uitwerken van de dashboards.”

Welke accenten wilt u leggen in uw nieuwe job, en wat zijn de uitdagingen?

LW: “Ik wil inspelen op de noden op het vlak van peoplemanagement, verandermanagement en datamanagement. Ik weet uit ervaring dat de implementatie van veranderingen alleen lukt als ze breed gedragen worden. Wij organiseren in dat verband ‘lerende netwerken’ in de havengemeenschap, waar aan kennisdeling tussen bedrijven wordt gedaan.”

Hoe bent u in de logistieke wereld beland?

LW: “Na een MBA te hebben gevolgd aan Antwerp Management School (AMS), heb ik de overstap naar de haven gemaakt, en bij diverse bedrijven gewerkt in logistiek, expeditie, opslag en afvalverwerking. Als Antwerpenaar had ik altijd al een fascinatie voor de haven en door er te werken is die alleen maar gegroeid. Ik heb het altijd boeiend gevonden een nieuwe omgeving te leren kennen. Van elke rol in elk bedrijf neem je ervaringen en leeraspecten mee.”

Wat wilt u professioneel bereiken?

LW: “Mijn ambitie is steeds om mee richting te geven aan de visie en strategie van het bedrijf. Dat is ook mijn drijfveer bij Room without a Roof, om de organisatie wendbaar en alert te houden, de organisatie mee gezond te laten groeien. Je werk graag doen is iets waar we altijd volledig op inzetten, en gezien ik mijn huidige job heel graag doe wil ik vooral nog lang blijven doorgaan.”

Heeft u nog een persoonlijke boodschap?

LW: “Ik geloof sterk in de toegevoegde waarde voor zowel het individu als de organisatie om al eens te veranderen van rol of functie, of zelfs te veranderen van werkgever. Een overstap brengt nieuwe inzichten, ervaringen en verse zuurstof mee. Persoonlijke ontwikkeling en groei, lopen als een rode draad door mijn loopbaan. De overstap naar een bedrijf dat daarop inzet, is dan ook logisch en vanzelfsprekend.”

Luk Wuyts (Room without a Roof): “Geen dak aan persoonlijke groei” – Flows

Luk Wuyts (Room without a Roof): “Geen dak aan persoonlijke groei”

Nieuws, Mensen
Jan-Kees Verschuure
Luk Wuyts van Room without a roof © 2023

Luk Wuyts is de nieuwe business development director bij Room without a Roof, expert in levenslang leren. Het bedrijf heeft enkele grote spelers in de Antwerpse haven als klant. “Er is geen dak of grens aan persoonlijke groei. Dat geldt ook voor organisaties.”

Kunt u vertellen wat uw functie inhoudt?

Luk Wuyts (LW): “Ik ben verantwoordelijk voor het uitbouwen van de dienstverlening op het vlak van Learning & Development, IT-training en consulting. Wij willen de verschillende merken onder Room without a Roof, waaronder het in de haven reeds bekende ‘De Opleidingscoach’, breder in de markt zetten. Een speerpunt bij veel bedrijven is het vinden van geschikte medewerkers. Een aantal bedrijven start daarom met een interne academie. Wij ondersteunen organisaties bij het opzetten ervan. Hierin kunnen we ook echt een meerwaarde bieden.”

“Een ander hot topic is goed datamanagement en medewerkersbegeleiding in digitale transformaties. Onderdeel is het ontwikkelen en implementeren van kwalitatieve dashboards en andere rapportering, bijvoorbeeld in Power BI-datavisualisatie (Power BI is een platform voor business intelligence (BI) voor ondernemingen, red.). Ook hierbij ondersteunen en adviseren we de klant, van analyse van data, advies bij het opstellen van de rapportering tot het uitwerken van de dashboards.”

Welke accenten wilt u leggen in uw nieuwe job, en wat zijn de uitdagingen?

LW: “Ik wil inspelen op de noden op het vlak van peoplemanagement, verandermanagement en datamanagement. Ik weet uit ervaring dat de implementatie van veranderingen alleen lukt als ze breed gedragen worden. Wij organiseren in dat verband ‘lerende netwerken’ in de havengemeenschap, waar aan kennisdeling tussen bedrijven wordt gedaan.”

Hoe bent u in de logistieke wereld beland?

LW: “Na een MBA te hebben gevolgd aan Antwerp Management School (AMS), heb ik de overstap naar de haven gemaakt, en bij diverse bedrijven gewerkt in logistiek, expeditie, opslag en afvalverwerking. Als Antwerpenaar had ik altijd al een fascinatie voor de haven en door er te werken is die alleen maar gegroeid. Ik heb het altijd boeiend gevonden een nieuwe omgeving te leren kennen. Van elke rol in elk bedrijf neem je ervaringen en leeraspecten mee.”

Wat wilt u professioneel bereiken?

LW: “Mijn ambitie is steeds om mee richting te geven aan de visie en strategie van het bedrijf. Dat is ook mijn drijfveer bij Room without a Roof, om de organisatie wendbaar en alert te houden, de organisatie mee gezond te laten groeien. Je werk graag doen is iets waar we altijd volledig op inzetten, en gezien ik mijn huidige job heel graag doe wil ik vooral nog lang blijven doorgaan.”

Heeft u nog een persoonlijke boodschap?

LW: “Ik geloof sterk in de toegevoegde waarde voor zowel het individu als de organisatie om al eens te veranderen van rol of functie, of zelfs te veranderen van werkgever. Een overstap brengt nieuwe inzichten, ervaringen en verse zuurstof mee. Persoonlijke ontwikkeling en groei, lopen als een rode draad door mijn loopbaan. De overstap naar een bedrijf dat daarop inzet, is dan ook logisch en vanzelfsprekend.”