Daarom koos Stephanie Declerck voor logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Stephanie Declerck
Stephanie Declerck © Stephanie Declerck

In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, wilden we weten waarom iemand aan een opleiding of een carrière in de logistiek begint. Dat was het uitgangspunt voor een kort interview met acht personen. Hier de getuigenis van Stephanie Declerck, ook beschikbaar op video.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Hier aan het woord: Stephanie Declerck, werkstudent aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG).

Waarom heb je voor een opleiding/carrière in de logistiek gekozen?

“Ik heb voor een bijkomende opleiding logistiek gekozen omdat ik al 15 jaar werk in de sector en ik het gevoel had dat ik toch wat basis miste. Aan het begin van mijn studies heb ik wel een opleiding scheepvaart en expeditie gevolgd, maar ik wou graag nog meer weten en meer kunnen. De opleiding ‘supply chain management’ bij KDG was iets dat me dan ook heel hard aansprak, omdat het een brede waaier geeft aan alle mogelijke richtingen die je kunt uitgaan binnen de sector.”

Welke zijn de troeven?

“Een van de grote troeven in de sector is de afwisseling: geen enkele dag is dezelfde. Je komt in aanraking met heel veel nieuwe dingen en alles verandert in een razendsnel tempo. De laatste 15 jaar zijn er heel veel innovaties geweest – zeker wat betreft digitalisering – en dat is heel interessant om te volgen.”

Welke zijn de uitdagingen?

“De grote uitdaging in de logistieke sector vandaag is het nodige aantal werkkrachten vinden. Er zijn heel veel jobs vacant en het is belangrijk dat er mensen geschoold worden om die in te vullen.”

Welke richting wil je uit?

“Ik wil zoveel mogelijk gedaan hebben en wil me zeker niet vastpinnen op één job. Ik heb nu een meer commerciële functie, maar ik heb ook al procesverbetering gedaan. Eigenlijk wil ik zoveel mogelijk proeven van alles wat deze fantastische sector te bieden heeft.”

“Als persoonlijke boodschap wil ik mensen zeker aanmoedigen om in de sector te stappen: het is bijzonder boeiend en er is zoveel dat je kan doen.”