Flows Logistics Rookie of the Year: Reinout Devriese (Ahlers)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Reinout Devriese (Ahlers)
Reinout Devriese (Ahlers) © Reinout Devriese

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Reinout Devriese (Ahlers).

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ is de prijs voor de beste nieuwkomer in de logistieke sector van het afgelopen jaar. Een onderscheiding als Rookie opent deuren in de sector en zet bovendien ook de werkgever in de spotlights. We stellen u vandaag de laatste genomineerde voor, die misschien in de voetsporen treedt van Laurent Moyersoen (2019) en Arno Colla (2020).

Kun je wat meer vertellen over je job bij Ahlers?

“Begin juli begon ik bij Ahlers als lid van het data analysis team. We ondersteunen de klanten bij het oplossen van vragen over hun supplychain. Op basis van de beschikbare data gaan we op zoek naar oplossingen die hun supplychain efficiënter maken. In de voorgaande jaren werkte ik als datascientist bij consultancybedrijven Devoteam en Keyrus.”

“Ik heb vijf jaar gewerkt als data-analist, maar was op zoek naar een job waarin het om meer ging dan de puur technische aspecten. In mijn huidige job haal ik nog steeds informatie uit de data, maar hier wordt ook naar een logistieke en commerciële oplossing gezocht.”

Welke opleiding heb je genoten?

“Ik volgde de master Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent, met specialisatie in finance & risk, en daarna de master-na-master Statistical Data Analysis. In de opleiding Handelswetenschappen kwam de logistiek ter sprake.”

Waarom heeft Ahlers jou geselecteerd?

“Dat zou je eigenlijk aan mijn collega’s moeten vragen. Ik vermoed dat mijn praktische ingesteldheid een rol heeft gespeeld. Op het vlak van logistiek kan ik nog veel leren. Tegelijkertijd is duidelijk dat er met data-analyse nog veel meerwaarde te behalen valt in de logistieke sector.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de maritieme/logistieke sector?

“In de opleiding Data Science tref je mensen met erg verschillende achtergronden: sommigen hebben een diploma op zak in de biologie, de wiskunde, economie. Sommigen hebben al een job. Hun interesse in deze sector kan ik moeilijk inschatten. Mijn eerste indruk van de sector is alleszins positief: zeer down to earth, praktisch, er wordt niet rond de pot gedraaid. Die aanpak bevalt me wel.”

Hoe ziet je droomjob eruit?

“Mijn idee van de ideale job wijzigt doorgaans wat met de jaren. Wel wil ik altijd voeling houden met de data-analyse. Ik wil me in de komende jaren sowieso nog bijscholen op het logistieke vlak. De combinatie van data science en logistiek heeft veel potentieel.” 

Wat zou het voor jou betekenen mocht je de award winnen?

“Het zou een erkenning zijn voor de meerwaarde die ik kan creëren. Voor mij persoonlijk zou er niet veel veranderen ‘op de job’, maar het zou wel een teken zijn om voort te gaan op de ingeslagen weg.”

Meer over de andere genommineerden die we al voorstelden, leest u hier.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. 
Reserveer hier uw plaats.

Michiel Leen