Braboclub lanceert ambitieuze agenda voor nieuw werkjaar

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Comedian Bert Kruismans treedt op voor de Braboclub
Comedian Bert Kruismans treedt op voor de Braboclub © Braboclub

Met comedian Bert Kruismans als atypische praatgast trapt de Braboclub zijn eerste postcovid-werkjaar af. De Antwerpse netwerkclub presenteert, nu het weer kan, een ambitieuze agenda.

Full house in de Royal Yacht Club België (RYCB) gisteravond, voor het eerste live-event van de Braboclub sinds het begin van de covidpandemie. De vereniging van haventechnici vierde haar ‘nieuwjaarsreceptie’ met een optreden van comedian Bert Kruismans. Een opvallende keuze, want Braboclub nodigt meestal gastsprekers uit rond havengebonden thema’s. Niettemin bood een avondje humor de uitgelezen kans voor de 136 aanwezige Braboleden om voor het eerst in anderhalf jaar nog eens live te netwerken. 

Virtueel verbroederen 

Voorzitter Koen De Groof is blij met de opkomst, waaruit mag blijken dat het overgrote deel van de leden de club trouw bleef, ondanks de lange periode van noodgedwongen virtueel verbroederen. “Aan het begin van de pandemie wisten we als netwerkclub niet goed hoe we op de nieuwe situatie moesten reageren”, klinkt het. “Al snel schakelden we over op webinars als alternatief, en tot onze verbazing werden die talrijk gevolgd, met gemiddeld telkens zo’n zeventig ‘aanwezigen.” 

Ambitieuze agenda 

Voor het komende werkingsjaar maakt de club werk van een programma waarin vertegenwoordigers van het VITO, netbeheerder Elia en het Havenbedrijf Antwerpen hun opwachting maken. Als alles goed gaat, vindt de volgende nieuwjaarsreceptie van de club plaats in het Antwerpse Provinciehuis. 

Michiel Leen