Flandria combineert cursus ‘Antwaarps’ met havenrondvaart

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Auteur Freddy Michiels
Auteur Freddy Michiels © Freddy Michiels

In de aanloop naar haar honderdjarige jubileum in 2022 lanceert rederij Flandria een nieuwe formule. Onder leiding van Freddy Michiels, auteur van ‘Antwerpse Les’, krijgen groepen bezoekers een basiscursus Antwerps vóór de havenrondvaart.

Bestaat er een meer typisch Antwerps uitje dan een havenrondvaart met de Flandriaboot? In de aanloop naar haar honderdjarig jubileum in 2022 doet de rederij er nog een schepje bovenop. Vanaf midden juli kunnen groepen zich inschrijven voor een havenexcursie gecombineerd met een cursus Antwerps. Docent van dienst is Freddy Michiels. Michiels is de auteur van ‘Antwerpse Les’, een naslagwerk over het Antwerpse dialect. “In Mechelen biedt Flandria al langer rondvaarten aan met begeleiding in het Mechels”, zegt Michiels. “Flandria heeft me gevraagd om voor Antwerpen iets gelijkaardigs te doen.” 

BBQ

Michiels zal dus geen klassieke gidsbeurten geven maar wel een basiscursus ‘Antwaarps’, gelardeerd met moppen van bekende Antwerpenaars als Rik Coppens en Axel Daeseleire. Na die introductie wordt aan boord gegaan en kan de havenrondvaart beginnen. Het aanbod geldt voor groepen, verenigingen, en bedrijven. Er zijn twee formules: rondvaart met uitgebreide BBQ en dranken, of rondvaart met receptie. De deelnemers krijgen het boek ‘Antwerpse Les’ mee naar huis. 

Rederij Flandria vaart postcorona opnieuw uit vanaf 17 juli. 

Michiel Leen