Vincent Thijs nieuwe communicatiecoördinator PSA/MPET/ATS

Nieuws, Mensen
Julie Desmet
Vincent Thijs
Vincent Thijs © The Oval Office

Vincent Thijs is de nieuwe communicatiecoördinator voor terminaloperator PSA in Antwerpen en Zeebrugge. Hij nam op 1 maart 2021 de fakkel over van Pieter Hofkens en staat in voor zowel de interne als externe communicatie.

Vincent Thijs studeerde Event- & Projectmanagement aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Sinds 2012 werkte hij ruim negen jaar lang bij het internationale live communicatiebureau (events en communicatie) The Oval Office. Daar klom hij op van projectmanager tot client service director en was hij eindverantwoordelijk voor de uitrol van communicatiecampagnes voor klanten in verschillende sectoren. 

Diversiteit

“Een van mijn allereerste klanten was PSA”, vertelt hij. “Samen met mijn team werkte ik voor het bedrijf in 2018 de rekruteringscampagne ‘Fly to your Future‘ uit. Ik kende al veel mensen binnen PSA waardoor de overstap vrij vlot is gegaan. De grootsheid van de haven, het bedrijf zelf en de diversiteit aan verschillende functies binnen de logistieke keten spraken me enorm aan. Ik voelde ook dat de tijd rijp was om alle expertise die ik had vergaard uit andere sectoren, mee te nemen naar één bedrijf en daar diep in te duiken.”

PSA/MPET/ATS

Vincent staat in voor de communicatie van de drie businessunits binnen de groep: PSA, MPET en ATS. “Ik coördineer de communicatie naar alle interne en externe stakeholders. Dat is een heel fijne uitdaging. “Communicatie moet je afstemmen op de verschillende doelgroepen”, vertelt hij. Ook de crisiscommunicatie neemt hij op zich. Hij wordt bijgestaan door een driekoppig team.

Julie Desmet