Binnenvaart krijgt controle op gebruik walstroom aan Kanaaldok B2

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

De nieuwe wachtplaatsen voor de binnenvaart aan het Kanaaldok B2 bieden plaats aan 28 schepen. Hoewel de officiële ingebruikname pas in maart 2020 plaatsvindt, liggen er nu al binnenschepen. Volgens een nautisch persbericht van het Havenbedrijf geldt er aan de ligplaatsen een generatorverbod. Er mogen ook geen schepen met gevaarlijke producten aanmeren. Maar in plaats van gebruik te maken van de aanwezige walstroomkasten, laten sommige schepen toch hun dieselgeneratoren draaien. Dat lokte protest uit bij de buurtbewoners. In het verleden zou er ook al verzet geweest zijn tegen de inrichting van wachtplaatsen op die locatie. Die beslissing dateert nog van de vorige legislatuur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Binnenvaart krijgt controle op gebruik walstroom aan Kanaaldok B2 – Flows

Binnenvaart krijgt controle op gebruik walstroom aan Kanaaldok B2

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

De nieuwe wachtplaatsen voor de binnenvaart aan het Kanaaldok B2 bieden plaats aan 28 schepen. Hoewel de officiële ingebruikname pas in maart 2020 plaatsvindt, liggen er nu al binnenschepen. Volgens een nautisch persbericht van het Havenbedrijf geldt er aan de ligplaatsen een generatorverbod. Er mogen ook geen schepen met gevaarlijke producten aanmeren. Maar in plaats van gebruik te maken van de aanwezige walstroomkasten, laten sommige schepen toch hun dieselgeneratoren draaien. Dat lokte protest uit bij de buurtbewoners. In het verleden zou er ook al verzet geweest zijn tegen de inrichting van wachtplaatsen op die locatie. Die beslissing dateert nog van de vorige legislatuur.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login