Tia Meyvis (Ahlers) nieuwe voorzitter Young FORWARD Belgium 

Nieuws, Mensen
Charlotte De Noose

Tia Meyvis wil als nieuwe voorzitter van FORWARD Belgium meer jongeren uit de sector aantrekken die zich inhoudelijk mee willen inzetten in de bestaande commissies. Ook jonge professionals uit bedrijven buiten Antwerpen wil ze hierbij betrekken. Tia Meyvis is head of Business Intelligence & Analytics bij Ahlers. Ze begon haar carrière bij Bolloré, ging even aan de slag buiten de logistieke sector, maar keerde algauw terug. Binnen Young FORWARD Belgium en voorloper VEA-jongeren was ze vooral bezig met de organisatie van de Academy-events en de commissie promotie. De raad van bestuur van FORWARD Belgium bekrachtigde gisteren het mandaat van Meyvis en haar twee ondervoorzitters: Birgit Van Dyck (Vedrova) en Stijn Verbist (Bolloré).

Ahlers

“Ik kijk er alvast naar uit om erin te vliegen”, zegt Meyvis in een reactie aan Flows. “Ik wil een werking uitbouwen die jongeren informeert, betrekt en inspireert. Door de wisselwerking tussen jonge en ervaren professionals te bevorderen, wil ik jongeren de kans geven om contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Ik wil ook mijn werkgever bedanken: Ahlers staat volledig achter mijn kandidatuur. Het is belangrijk dat je werkgever begrip heeft voor dergelijk engagement.”

Inhoudelijk verdiepen

Meyvis heeft lof voor de verwezenlijkingen van het voorgaande bestuur: “Onze voorgangers hebben mooie initiatieven uitgebouwd die de jongerenafdeling op de kaart hebben gezet. Hun insteek was meer gericht op events en netwerken, ik wil nu ook inhoudelijk wat meer gaan verdiepen. De expeditiewereld is aan het veranderen door de talrijke innovaties en hoofdzakelijk door het profiel van de professionals die de industrie de komende jaren zullen leiden. Ik wil daarom alle millenials aanspreken om deel te nemen en samen de toekomst van FORWARD Belgium te vormen.” 

Meyvis is ook actief binnen de maritieme afdeling van de welsprekendheidsclub Toastmasters. Ook daar legt ze als VP Education inhoudelijke klemtonen. 

Op de kaart

FORWARD-directeur Olivier Schoenmaeckers feliciteert de nieuwe voorzitster van de jongerenafdeling. “Tia is voor ons een bekend gezicht, we kennen haar al uit de verschillende commissies”, zegt Schoenmaeckers. “We steunen haar volledig. Als raad van bestuur vonden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen in de zoektocht naar opvolging voor het huidige bestuur. We zijn het vorige bestuur zeer dankbaar voor de manier waarop zij de jongerenafdeling op de kaart hebben gezet en hopen dat ze doorstromen binnen Forward Belgium.” 

Uittredend jongerenvoorzitter Koen Verhelst wenst Tia veel succes en plezier. De volgende vergadering van de jongerenafdeling gaat door op vrijdag 27 september van 12.00 uur tot 13.30 uur bij FORWARD Belgium. U kunt zich melden op: jongeren@forwardbelgium.be.

Michiel Leen