Tweede spoorontsluiting voor Antwerpse haven mogelijk in het gedrang

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Volgens het rapport dat De Tijd kon inkijken is jaarlijks 82 miljoen euro extra nodig. Zonder die bijkomende middelen kan Infrabel het spoornet in de komende jaren niet op peil houden. De netbeheerder ziet zich dan onder meer genoodzaakt tot het sluiten van een aantal kleinere lijnen in Wallonië. In Vlaanderen zouden onder meer de investeringen in de tweede spoorontsluiting voor de Antwerpse haven in het gedrang komen. Vorig jaar kreeg Infrabel een enveloppe van 1 miljard euro voor onder meer studies naar de tweede spoorontsluiting. De krant suggereert dat de spoornetbeheerder met dat rapport de regering onder druk wil zetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Tweede spoorontsluiting voor Antwerpse haven mogelijk in het gedrang – Flows

Tweede spoorontsluiting voor Antwerpse haven mogelijk in het gedrang

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Volgens het rapport dat De Tijd kon inkijken is jaarlijks 82 miljoen euro extra nodig. Zonder die bijkomende middelen kan Infrabel het spoornet in de komende jaren niet op peil houden. De netbeheerder ziet zich dan onder meer genoodzaakt tot het sluiten van een aantal kleinere lijnen in Wallonië. In Vlaanderen zouden onder meer de investeringen in de tweede spoorontsluiting voor de Antwerpse haven in het gedrang komen. Vorig jaar kreeg Infrabel een enveloppe van 1 miljard euro voor onder meer studies naar de tweede spoorontsluiting. De krant suggereert dat de spoornetbeheerder met dat rapport de regering onder druk wil zetten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login