Scholieren huldigen Legohavensimulator Havencentrum in (+ video)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Ongeveer anderhalf jaar werkte het Havencentrum, samen met partners als Lego Education, distributeur Rato, Havenbedrijf Antwerpen, MLSO en Voka, aan de uitbouw van de simulator. In een speciaal ingericht lokaal is op enkele lange tafels een typische containerterminal nagebouwd. Schepen, containers, kranen en reachstackers, maar ook treinen, vrachtwagens en straddle carriers zijn nagebouwd in Lego, met maar liefst 35.000 blokjes, waaronder de computergestuurde Lego Mindstorms EV3. 24 leerlingen tussen 12 en 16 jaar kunnen tegelijk met de opstelling aan de slag. Kostprijs: tussen de 20.000 en de 30.000 euro volgens de distributeur. De installatie heeft ook een kleine mobiele variant, die onder andere bij Open Bedrijvendag wordt gebruikt. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Scholieren huldigen Legohavensimulator Havencentrum in (+ video) – Flows

Scholieren huldigen Legohavensimulator Havencentrum in (+ video)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Ongeveer anderhalf jaar werkte het Havencentrum, samen met partners als Lego Education, distributeur Rato, Havenbedrijf Antwerpen, MLSO en Voka, aan de uitbouw van de simulator. In een speciaal ingericht lokaal is op enkele lange tafels een typische containerterminal nagebouwd. Schepen, containers, kranen en reachstackers, maar ook treinen, vrachtwagens en straddle carriers zijn nagebouwd in Lego, met maar liefst 35.000 blokjes, waaronder de computergestuurde Lego Mindstorms EV3. 24 leerlingen tussen 12 en 16 jaar kunnen tegelijk met de opstelling aan de slag. Kostprijs: tussen de 20.000 en de 30.000 euro volgens de distributeur. De installatie heeft ook een kleine mobiele variant, die onder andere bij Open Bedrijvendag wordt gebruikt. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login