‘Slim naar Antwerpen’ steunt matchingtool Hakka in strijd tegen files

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Lege ritten vermijden, daar is het Hakka altijd al om te doen geweest. Het bedrijf baat een online zoekplatform uit waarop, transporteurs ritten kunnen aanbieden en aavragen. “Het zoeken in die marktplaats is nog een manueel proces: de klant moet zelf op zoek gaan”, zegt Yannick Spillemaeckers van Hakka. “Met de nieuwe toepassing geef je je criteria in en gaat het algoritme zelf op zoek naar een geschikte rit. Bedrijven kunnen hun eigen planningsystemen aan de applicatie koppelen en zelfs bepalen met welke bedrijven ze willen samenwerken. Het doel? Duizend vrachtwagens per maand uit de Antwerpse files halen en 7.500 ton CO² per jaar vermijden. De marktplaats zelf blijft wel bestaan. Het systeem is relatief goed ingeburgerd bij de transporteurs en nog niet iedereen is bereid om mee te gaan in de datasharing die nodig is om de matchingapp te ‘voeden’.” Al benadrukt Spillemaeckers wel dat enkel de info die nodig is om ritten en aanvragers aan elkaar te koppelen, wordt doorgegeven. Het is dus niet zo dat concullega’s plots over elkaars schouder meekijken op elkaars planbord. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
‘Slim naar Antwerpen’ steunt matchingtool Hakka in strijd tegen files – Flows

‘Slim naar Antwerpen’ steunt matchingtool Hakka in strijd tegen files

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Lege ritten vermijden, daar is het Hakka altijd al om te doen geweest. Het bedrijf baat een online zoekplatform uit waarop, transporteurs ritten kunnen aanbieden en aavragen. “Het zoeken in die marktplaats is nog een manueel proces: de klant moet zelf op zoek gaan”, zegt Yannick Spillemaeckers van Hakka. “Met de nieuwe toepassing geef je je criteria in en gaat het algoritme zelf op zoek naar een geschikte rit. Bedrijven kunnen hun eigen planningsystemen aan de applicatie koppelen en zelfs bepalen met welke bedrijven ze willen samenwerken. Het doel? Duizend vrachtwagens per maand uit de Antwerpse files halen en 7.500 ton CO² per jaar vermijden. De marktplaats zelf blijft wel bestaan. Het systeem is relatief goed ingeburgerd bij de transporteurs en nog niet iedereen is bereid om mee te gaan in de datasharing die nodig is om de matchingapp te ‘voeden’.” Al benadrukt Spillemaeckers wel dat enkel de info die nodig is om ritten en aanvragers aan elkaar te koppelen, wordt doorgegeven. Het is dus niet zo dat concullega’s plots over elkaars schouder meekijken op elkaars planbord. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login