Havenlegende Danny Deckers stelt boek voor op rondvaarten Flandria

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Als ambassadeur van de Antwerpse haven kent Deckers zijn gelijke niet. Als onvermoeibaar verteller van kleurrijke anekdotes evenmin. Zijn relaas van een kleine halve eeuw leven en werk in de haven van Antwerpen klokt af op een kloeke 400 pagina’s. “En dan zijn er, nu het hele geval ein-de-lijk naar de drukker is, nog een hoop dingen die het boek niet gehaald hebben”, lacht Deckers. 

Sterke verhalen

Het boek, een uitgave van uitgeverij Sigmatau nv, bulkt van de sterke verhalen en is bovendien fraai geïllustreerd met foto’s uit Deckers’ archief. Zo kan voor autofanaat Deckers een foto van zijn allereerste bedrijfswagentje – een piepkleine Suzuki die past in de schep van een bulldozer – niet ontbreken, net als foto’s van buitenlandse handelsmissies (Antwerpen en Zeebrugge sàmen, jawel), en de vele binnen- en buitenlandse delegaties die Deckers quasi dagelijks wegwijs maakte in de haven. 

Cruisen op de Schelde

De voorstelling van het boek gaat gepaard met een reeks brunch-, lunch- en dinercruises op de Flandria. Want waar kun je een dergelijk boek beter voorstellen dan aan boord van dat Antwerps monument, waarbij Deckers ook nog eens uitgebreid zijn kennis van de haven etaleert. Wie voorintekent op het boek krijgt voorrang om in te schrijven voor een van deze rondvaarten. Op 15, 16, 17, 22, 23, 24 en 31 maart worden verschillende cruises in de Antwerpse haven aangeboden: een ochtendcruise met brunch (vertrek om 11.00 uur, 30 euro per persoon), een middagcruise (vertrek om 13.30 uur, 35 euro), een Beer & Chocolate cruise (16.00 uur, 25 euro, niet op vrijdag) en een avondcruise (18.30 uur, 35 euro). Het aanbod is geldig zolang de voorraad strekt. 

Voorintekenaars krijgen het boek ook aan 45 euro in plaats van aan de winkelprijs van 49,50 euro. Voor meer info kunt u terecht bij Luc Corremans of Annemie Reyntjens van uitgeverij Sigmatau.

Michiel Leen