OPINIE - OPINIE: “Moeten we ook sociale dumping in de logistiek toelaten?”

Opinie, Mensen
Philippe Van Dooren

Het bericht dat Zalando zijn nieuw logistiek centrum niet in België maar in Nederland zou vestigen, haalt de laatste dagen de media. COMEOS, werkgeversorganisatie voor de distributie en de handel, gebruikt dit nieuws om het gebrek aan flexibiliteit in ons land te hekelen. Zij krijgt bijval van politici zoals vicepremier Alexander Decroo. Die vraagt dat de regering haar dereguleringsbeleid blijft verderzetten en nog meer flexibiliteit gaat opleggen, zonder inspraak van de vakbonden. De Waalse minister Jeholet van zijn kant doet er nog een schepje bovenop, verwijzend naar “het slechte sociale klimaat”, vooral in Wallonië. In zijn ogen lijden de Waalse werknemers aan de stakingsziekte. Om al die redenen zou Zalando dus beslist hebben niet bij ons maar bij onze Noorderburen te investeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.