Skills Navigator: mismatch aanpakken over regiogrenzen heen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De knelpunten van de arbeidsmarkt in de haven zijn genoegzaam bekend: een veel te laag aanbod aan geschikte technische profielen en aan medewerkers met de geschikte skills voor de snel digitaliserende werkplek. Het is een problematiek die alle grote havens in de Lage Landen treft. Meteen de reden waarom zowel de steden Antwerpen, Rotterdam en Gent, samen met VDAB en haar Nederlandse tegenhanger UWV en verschillende scholen en partnerorganisaties het project Skills Navigator lanceert. “Skills Navigator vertrekt niet vanuit de vraag: welke werkzoekenden hebben we in de regio, maar wel vanuit de specifieke noden van de bedrijven”, zegt coördinator Klaas Ballegeer. “We merken dat er steeds meer digitale skills nodig zijn, en die ontbreken nog te vaak bij de huidige werkzoekenden en studenten.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Skills Navigator: mismatch aanpakken over regiogrenzen heen – Flows

Skills Navigator: mismatch aanpakken over regiogrenzen heen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De knelpunten van de arbeidsmarkt in de haven zijn genoegzaam bekend: een veel te laag aanbod aan geschikte technische profielen en aan medewerkers met de geschikte skills voor de snel digitaliserende werkplek. Het is een problematiek die alle grote havens in de Lage Landen treft. Meteen de reden waarom zowel de steden Antwerpen, Rotterdam en Gent, samen met VDAB en haar Nederlandse tegenhanger UWV en verschillende scholen en partnerorganisaties het project Skills Navigator lanceert. “Skills Navigator vertrekt niet vanuit de vraag: welke werkzoekenden hebben we in de regio, maar wel vanuit de specifieke noden van de bedrijven”, zegt coördinator Klaas Ballegeer. “We merken dat er steeds meer digitale skills nodig zijn, en die ontbreken nog te vaak bij de huidige werkzoekenden en studenten.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login