DHL Express bouwt nieuwe pakjeshub in Henegouwen

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
20220930 Pakjes DHL
Nieuwe pakjeshub DHL © DHL

Het pakjesbedrijf DHL Express krijgt in Courcelles, ten noordwesten van Charleroi, een nieuw gebouw. Het zal de centrale hub worden van de groep in de provincie Henegouwen en het gebouw zal operationeel zijn tegen de zomer van 2023.

DHL Express, onderdeel van de Duitse groep Deutsche Post DHL Group, heeft nu in de regio een vestiging nabij de luchthaven van Charleroi. “Door de groei van de activiteiten is de capaciteit van dat gebouw onvoldoende geworden”, aldus Danny Van Himste, gedelegeerd bestuurder van DHL Express Benelux.

Camera’s

Het nieuwe ‘DHL Express Service Center’ zal een oppervlakte hebben van 3.800 m2. Met onder meer een transportband van 350 meter en 130 camera’s die de pakjes in het oog houden, zullen er tot 3.000 pakjes per uur kunnen worden verwerkt. Er zullen op termijn 70 mensen aan de slag kunnen. De nieuwe Henegouwse hub moet in de zomer van 2023 operationeel zijn.

Vastgoedontwikkelaar WDP bouwt de hub en zal het gebouw verhuren aan Deutsche Post DHL Group.