Nieuwe mobiele kraan voor Gosselin Logistics aan Albertkanaal

Nieuws, Logistiek
Julie Desmet
Onderdelen mobiele Konecranes Gottwald havenkraan van Gosselin Logistics
Onderdelen mobiele Konecranes Gottwald havenkraan van Gosselin Logistics © Gosselin Group

Het Antwerpse Gosselin Logistics investeerde in een nieuwe havenkraan voor haar containerterminal langs het Albertkanaal in Deurne. De kraan is als bouwpakket via het binnenwater geleverd en wordt momenteel ter plaatse opgebouwd.

De mobiele havenkraan van het type Konecranes Gottwald Model 5 heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk worden ingezet voor containers en breakbulkcargo. De kraan heeft een maximale capaciteit van 125 ton voor heavy lifts en is een aanvulling op de bestaande Liebherr-kraan om de continuïteit te garanderen. 

De kraanonderdelen vertrokken in de nacht van donderdag op vrijdag 30 april vanuit de fabriek in het Duitse Düsseldorf en kwamen per lichter op zaterdag 1 mei aan de Gosselin-site toe. De lading werd maandagochtend met succes gelost. Met deze investering wil het bedrijf nog meer inzetten op binnenvaart en het mobiliteitsprobleem op de weg aanpakken. 

Duurzame logistiek

“Uiteraard heeft de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van onze kaaimuur een positieve impact op onze activiteiten”, vertelt Marc Smet, CEO van de Gosselin Group. “We blijven investeren in duurzame en ecologisch verantwoorde logistiek via de binnenvaart en willen zoveel mogelijk multimodale oplossingen inzetten om de druk op onze wegen te verlichten en zekerheid te bieden aan onze klanten. Het aantal behandelde containers blijft stijgen.”

De assemblage van de kraan zal ongeveer vier weken in beslag nemen. 

Julie Desmet