Schweizerzug verbindt Antwerp Gateway én MPET met Niederglatt (Zürich)

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen

De directe trein van operator Schweizerzug tussen DP World Antwerp Gateway en Frenkendorf bij Basel maakt vanaf 16 december een tussenstop in Neuss. Vanuit Neuss wordt de frequentie naar Frenkendorf opgetrokken van drie naar zes treinen per week, van maandag tot zaterdag. Tussen Neuss en Antwerpen rijden drie treinen per week. Nieuw is bovendien dat vanaf 16 december naast Antwerp Gateway ook MPET wordt aangelopen. Voor de verbinding tussen Frenkendorf of Niederglatt en de terminals in Antwerpen is er geen prijsverschil. 

Niederglatt

De verbinding met Niederglatt bij Zürich verliep tot nu toe via de terminal van Schweizerzug in Frenkendorf. Vanaf 16 december komt er een rechtstreekse verbinding tussen Niederglatt en Neuss tweemaal per week en van daaruit naar Antwerpen.

De operator speelt met die aanpassing in op de groeiende vraag op de route. Tegelijkertijd biedt hij verladers in Duitsland en Zwitserland meer capaciteit en flexibelere transportopties, ook dankzij de aanloop van MPET.

Koen Heinen