ViaEurope opent e-commercehub op Liege Airport

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

De start-up ViaEurope bouwde vier jaar geleden een platform om de wereldwijde e-commerce buiten Europa, voornamelijk China, te faciliteren in Europa. “Het gaat om een complex proces met heel wat partijen”, zegt CEO Bram Jan Streefland. “Ons platform helpt om de e-logistiek en douane-inklaring zo snel en zo transparant mogelijk te maken.”

Chinese bedrijven

Naast de e-commercehub in Amsterdam, opent ViaEurope er nu ook een op Liege Airport. “De keuze voor Luik was duidelijk”, zegt Streefland. “We zien veel Chinese partijen gebruikmaken van de luchthaven in Luik. Dan is het ook logisch dat we daar aanwezig zijn. Logistiek is het ook interessant, want het ligt dicht bij het thuisland, Duitsland en Frankrijk, waar veel van onze pakketten naartoe gaan.”

Dagelijks dertig ton

Intussen ligt de periode van twee maand proefdraaien achter de rug. ViaEurope is nu volledig operationeel voor de start van het piekseizoen, dat loopt van begin oktober tot eind januari. ViaEurope handelt dagelijks zo’n dertig ton pakjes af in Luik. “In het piekseizoen zal dat richting 60 à 80 ton evolueren”, voegt Streefland er nog aan toe. 

Melanie De Vrieze